2014. május 28., szerda

Néhány hasznos ötlet

Házilag készült fagyi örvendeztetett meg bennünket a napokban.
Receptje: 
5 dl tejszín
5 dl joghurt
1-2 citrom leve (ha citromosat szeretnénk)
2 nagy marék eper (ha epreset szeretnénk)
ízlés szerint cukor
(az állagot még lehet javítani:)

Elkészítése:
A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Jégkrém formázóba tesszük, majd a mélyhűtőben fagyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!
(A jégkrém-készítő 300 Ft az egy eurósban)
A kész jégkrémek kinyerése nem egyszerű, de van rá egy technika. Forró víz alá tartva a jégkrém elválik az edény falától, így könnyen kiszedhetővé válik.



Imolánk egyre nagyobb teret igényel. Bár semmi sem veszélytelen, de elengedhetetlen a mozgásfejlődés, a felfedezés szempontjából, hogy letegyük most már a földre, ismerkedjen a homokozóval és néha a homokkal is:)


Altatási problémákkal küzdötök? Az apróság nem szeretne ágyban maradni, csak az öledben nyugszik el? Nekünk van erre egy bevált receptünk: a függőágy. A természet illatos levegőjén 3-4 órát is elszunyókál leánykánk. (Persze kellemes idő szükségeltetik hozzá)
(Egy kötélgyárostól 5-6000 Ft-ért vettük.)


Jónás történetének szemléltetése. A gyurma színes, megfogható, alakítható, fantáziát felpörgető eszköz, amely egy gyermekes háztartásból sem hiányozhat:)
Ez a házilag főzött gyurma az őszi napoktól kezdve folyamatosan megörvendeztet bennünket. Receptjét már korábbi bejegyzésünkben leírtam.

Jónás a háborgó tengeren
(a derelyemetsző hullámlenyomata a gyurmán)

Jónás a cettel szemtől szemben

Hamm, bekaplak!

Jónás a hal gyomrában

Károlytáróról hazaérkezve nehezen tudtunk megbarátkozni a valós helyzettel: eltűntek a hegyek, a csodálatos természet. Hogy a természetben legyünk egy kicsit, a közös étkezések színhelyét (megfelelő időjárási viszonyok esetében) áthelyeztük a kertbe. A gyermekek nagyon élvezik! És nagyon egészséges!

Imola is kapott egy kis széket a kis asztal mellett:)


A cseresznye leérőben. Sajnos, az időjárás sem kedvezett neki. Az utolsó morzsákat is azért igyekeztünk a rothadástól, a legyektől és a seregélyektől megmenteni.

Cseresznyedzsem
Fél gyümölcsmosótálnyi egész cseresznyét vízben megfőzük (éppen ellepje), majd a gyümölcsmosótálon keresztül lepasszírozzuk. (Mag fennmarad, amely jó lesz majd a magzsákhoz)
Újra feltesszük főni, hozzáadunk 1-1,5 citrom levét, 3-400 g cukrot és egy dzsemfixet, mely már tartalmazza a tartósítószert is. Forrás után 2-3 perc múlva levesszük a tűzről és üvegekbe töltjük. (2-3 kisebb üveg lesz ennyi mennyiségből)
Vigyázat, nem tartós, hosszú ideig nem áll el! (Mert nagyon finom!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése